over

ons

L.K.V. de Spartaan komt oorspronkelijk voort uit twee oude Leidse gewichthefclubs: L.K.V. onder leiding van Siem Stokkel en de Spartaan onder leiding van Thomas Brandt. Gewichtheffen vindt in Nederland zijn oorsprong in 1875 in een aantal steden waaronder Leiden. Het enthousiasme voor de sport resulteerde in 1903 in de oprichting van de Nederlandse Krachtsport Bond (NKB). Na toevoeging van onder andere fitness en powerliften werd de naam veranderd in de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie (KNKF). Gewichtheffen is een olympische sport. De Spartaan heeft bekende gewichtheffers zoals Theo Sanders, Dirk van ’t Riet, Herman Filippo en Dio Deegenaars getraind en begeleid voor het NK en EK.

De huidige eigenaar, Dirk van ’t Riet, beoefende het professioneel gewichtheffen op nationaal en Europees niveau bij gewichthefclub L.K.V. Spartaan – opgericht door Thomas Brandt in 1955 – en nam de passie voor gewichtheffen over. Niet veel later werd in 1968 L.K.V. de Spartaan overgenomen door Dirk en uitgebreid tot volwaardig sportschool. De passie voor fitness en krachtsport heeft Dirk overgegeven aan zijn zoon Martin en dochter Jeanette die inmiddels de dagelijkse leiding over de sportschool heeft.

Jeanette

Jeanette (dochter van eigenaar Dirk van ’t Riet), is al van jongs af aan te vinden bij de Spartaan. Dit omdat zij vaak meeging naar gewichthefwedstrijden van haar vader bij de Spartaan. Inmiddels heeft zij de dagelijkse leiding in de sportschool. Jeanette is van vele markten thuis. Zij heeft veel kennis op het gebied van fitness, krachttraining, indoor bootcamp en voeding en geeft daar dan ook begeleiding in. Daarnaast doet zij samen met Christel en Birgitte organisatorische en administratieve klussen. Zij heeft daar veel plezier in.

christel

Christel sport al vanaf haar 17e jaar bij de Spartaan. Toen er een vacature vrijkwam als barmedewerkster was zij dan ook reuze enthousiast. Inmiddels is dat zo’n 20 jaar geleden en is zij nog even enthousiast. Samen met Jeanette en Birgitte verzorgt zij de administratie en voelt zij zich thuis in het organiseren van leuke activiteiten bij de Spartaan. Het is een dame met een luisterend oor voor iedereen. Je kunt bij haar altijd terecht voor een gezellige babbel.

Birgitte

Birgitte zorgt ervoor dat de kantine lekker fris blijft. Daarnaast doet ook zij administratieve werkzaamheden en helpt bij de organisatie van feestjes en wedstrijden bij de Spartaan. Ook Birgitte is al jarenlang te vinden bij de Spartaan waar zij waar zij zo’n 3x per week sport. Ook zij, was net als Christel, zeer enthousiast toen er zo’n 20 jaar geleden een vacature als barmedewerkster vrijkwam. Je kunt bijna zeggen dat ze bij het meubilair hoort ; ). Wil je een leuke babbel maken of even je verhaal kwijt, dan kun je ook bij haar terecht.

Dylan

Dylan komt al sinds het moment dat hij geboren is bij L.K.V. de Spartaan. Zijn moeder Birgitte, nam hem in de maxi cosi mee als zij ging sporten bij de Spartaan. Later ging Dylan met zijn vader mee om te kijken hoe die aan het trainen was. Vanaf zijn 15e jaar ging Dylan zelf fanatiek sporten bij de Spartaan en is daar niet meer weg te slaan. Dylan vind je de ene keer achter de bar, de andere keer zal je hem in de trainingszalen aantreffen waar hij sporters begeleid in de sportschool.

Dirk

Dirk is de eigenaar van L.K.V. de Spartaan. Hij heeft een heleboel kennis over krachtsport en gewichtheffen in huis. Dit komt omdat hij al vanaf zijn 14e fanatiek aan deze sporten deed, veel hierover las en later ook opleidingen hierin heeft gevolgd. Vanaf zijn 14e jaar is hij menig keer Nederlands kampioen gewichtheffer geweest. Gewichtheffen is dan ook echt zijn passie. Wil je daarin begeleid worden door Dirk, dan verwacht hij wel een echt sport mentaliteit. Hij begeleid dan ook jongens naar wedstrijden toe.