ons

sportaanbod

Ben jij op zoek naar een sportschool in Leiden? Een plek waar je met plezier kan werken aan je conditie en kracht? Waar je persoonlijke aandacht krijgt voor jouw sportdoel? En waar je na het sporten ook rustig kunt bijkomen met een lekker drankje? Dan ben jij hier aan het juiste adres.

krachttraining

Krachttraining wordt gebruikt om jezelf te verbeteren in jouw hoofd sport of om meer spiermassa op te bouwen.

Het is vaak een belangrijk onderdeel in veel verschillende sporten zoals schaatsen, hockey, voetbal, tennis etc. Krachttraining wordt veelal beoefend om fysiek sterker te worden en blessures te voorkomen. Anders dan bij fitness, maak je bij krachttraining vooral gebruik van halters, dumbells, kettlebells of je eigen lichaamsgewicht.

Bij L.K.V. de Spartaan heb je beschikking over alle materialen en ruimte om krachtoefeningen uit te voeren.

Fitness

Wil jij graag een betere conditie opbouwen of een paar kilo’s kwijtraken? Dan is fitness training onmisbaar. Met fitness ontwikkel je meer spiermassa die jouw grondstofwisseling (metabolisme) doet verhogen. Hiervoor gebruik je apparaten met gewichten zoals de leg press, chest press etc.

Bij L.K.V. de Spartaan vind je een uitzonderlijk breed aanbod van Technogym-apparaten voor zowel fitness als cardio.

Ben jij vooral gefocust op afslanken? Dan raden wij intensieve fitness in combinatie met cardiotraining sterk aan. Dit is dé manier om vet te verliezen.

Cardio

Wil jij graag een betere conditie opbouwen of een paar kilo’s kwijtraken? Dan is  cardio training onmisbaar. Cardio komt terug in veel dagelijkse activiteiten zoals wandelen, fietsen en traplopen en is een zeer geschikte vorm van training voor elk soort sporter. Met cardio verbeter jij jouw hart- en longconditie en de doorbloeding van jouw lichaam. Dit heeft een positief effect op jouw algehele gezondheid.

Bij L.K.V. de Spartaan vind je een uitzonderlijk breed aanbod van Technogym-apparaten voor  cardio.

Ben jij vooral gefocust op afslanken? Dan raden wij intensieve fitness in combinatie met cardiotraining sterk aan. Dit is dé manier om vet te verliezen.

gewichtheffen

Gewichtheffen is een olympische sport. Het vereist een ijzersterke techniek, snelheid, kracht, beheersing, behendigheid, explosiviteit en vergt veel training en geduld. Gewichthefoefeningen worden ook veel gebruikt in krachttraining omdat alle spieren zowel dynamisch als statisch worden gebruikt.

Oorspronkelijk is L.K.V. de Spartaan ontstaan vanuit een oude gewichthefclub en dat is nog steeds zichtbaar in onze sportschool. Wij hebben veel kennis op het gebied van (olympisch) gewichtheffen en beschikken over een speciale ruimte waarin jij jouw skills kunt verbeteren. Wij helpen jou waar nodig.

fitness voor tieners

Bij de Spartaan kunnen ook tieners vanaf 14 jaar terecht.
Wij zijn ervan overtuigd dat fitness op een jonge leeftijd zorgt voor veel voordelen later zoals betere botdichthied, betere doorbloeding, hogere verbranding en sterkere spieren.
Uiteraard vinden wij het wel belangrijk dat er op een verantwoorde manier gesport wordt. Dit betekent dat tieners bij ons kunnen sporten maar wel onder begeleiding.